Jogurty JOVI są bogatym źródłem witamin A i E (tzw. witaminy młodości) oraz witaminy D odpowiedzialnej za wchłanianie wapnia i fosforu w układ kostny. Zawierają pożądaną dla organizmu mikroflorę : bakterie probiotyczne (Lactobacillus Casei, Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis) – żywe kultury bakterii, które gwarantują korzyści zdrowotne. Wprowadzone do przewodu pokarmowego eliminują niepożądaną mikroflorę, a inulina , dodawana w procesie produkcji jogurtu, stymuluje wzrost i aktywność tych bakterii.
Podstawowe zalety spożywania jogurtu JOVI, z dodatkiem bakterii probiotycznych to:
zwększenie odporności organizmu, poprawa perystaltyki jelit oraz procesów trawiennych, a tym samym zdecydowane polepszenie samopoczucia.
W wyniku wysokiej biodostępności wapnia, pochodzącego z mleka, 400g jogurtu zaspakaja ok 60% dziennego zapotrzebowania na ten makroelement.
Skład: mleko pasteryzowane, syrop owocowy 11% (barwniki i aromaty identyczne z naturalnymi),cukier, białka mleka, inulina, żywe kultury bakterii jogurtowych i dodatkowo bakterie probiotyczne: Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
100g produktu zawiera: energia 82 kcal/347 kJ,
białko 2,8g, węglowodany 13,3g, tłuszcz 2g.
Smaki: truskawka, jabłko - mięta, wanilia, naturalny
Kod EAN: 5903767002063, 5903767002087, 5903767002070, 5903767002094
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 9
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 120
Termin przydatności do spożycia: 25 dni